Дете се бори с тежка форма на церебрална парализа и има нужда от спешно лечение, заради възникнали усложнения. Семейството на 16-годишния Марио чува диагнозата малко след раждането му, по време на което възникват усложнения. Момчето е с тежко изкривяване на гръбначния стълб, който притиска белите му дробове. В резултат той изпитва затруднения с дишането. 

"Беше тежко за разбиране, но с времето приех мисълта и болестта за детето си. Започнахме рехабилитация и физиотерапия в специално училище за деца с увреждания в Испания. В продължение на 8 години той посещаваше училището, но без особен резултат. Случайно от социалните мрежи разбрахме за една пловдивска болница", спомня си неговата майка Каймет. 

Следва продължително лечение и над 20 операции. За съжаление, в състоянието на Марио не настъпва никаква промяна. 

Изгубили всякаква надежда, родителите се консултират с клиника в Турция, а оттам дават шанс състоянието на детето им да се подобри. Ако лечението премине успешно, той ще може да се обслужва сам в личните си нужди, да се храни и да бъде по-самостоятелен. То ще включва терапия със стволови клетки и операция за наместване на тазобедрената става. 

Необходимата сума от €17 000 е непосилна за родителите, които организират дарителска кампания, за да спасят рожбата си. Обстоятелствата обаче ги притискат и те биват принудени да заминат за болницата "Рейап" преди сумата да е събрана, тъй като състоянието на детето се влошава. 

Там лекарите правят изследвания на Марио и магнитен резонанс на мозъка и прешлените. Оказва се, че възможно най-скоро той трябва да започне физиотерапия и рехабилитация с робот, заради изкривяването.

От болницата връчват и нова оферта на семейството - стойността на курса е над 90 000 евро. Назначават и дата за постъпване - 10 септември. 

Майката на Марио отправя апел към всички, които могат да помогнат със средства.

"Мили хора, моля ви от дъното на душата си да помогнете на моя Марио, за да може да се стабилизира състоянието му! Той се влошава с всеки изминал ден! Изкривяването му вече е все по-сериозно – притиска дробовете, не може да се храни и диша все по-трудно", споделя тя.

Всеки, който има възможност да дари, може да го направи по сметка в банка или чрез Изи пей. 

Банкова сметка: Райфайзенбанк
BG88RZBB91551011572397
Maрио Анчов Матеев
ХелпКарма за дарение с карта или PayPal:
DMS MARIO на 17777