Един от бившите шефове на летище София - Христо Щерионов, е назначен за изпълнителен директор на Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация” (ГВА) на транспортното министерство. Той ще заема този пост временно, като за позицията скоро ще бъде обявен конкурс, предаде “24 часа”. Заповедта за назначаването на Щерионов е подписана от транспортния министър Росен Желязков. Щерионов поема поста на трагично загиналия преди седмица при пътен инцидент шеф на ГВА Станимир Лешев.

Той е заемал различни длъжности на летище София, като от 2013 до 2017 г. бе негов директор, а после за кратко - директор на летище Пловдив. В момента е директор на една от най-важните дирекции в ГВА - Оператори, авиационна сигурност, въздушно пространство, търсене и спасяване и правно осигуряване”. За неговия пост също ще се обяви конкурс. ГДГВА е агенцията, която издава всички разрешителни в страната, свързани с гражданската авиация и лицензите за въздухоплавателни средства, за авиокомпании, разрешителните за полети и всичко, свързано с гражданската авиация.

Почина 37-годишен директор в гражданското въздухоплаванеСтанимир Лешев ще бъде запомнен с човещината и професионализма си