Приключи търгът за отдаване под наем на част от сградата точно зад трибуните на Гребната база в Пловдив. Финалният етап по наддаването за заведение с площ от 128 кв.м. се проведе вчера, а победител е фирма "Хри г" ЕООД, собственост на Христо Григоров, научи TrafficNews.bg. Григоров е в бизнеса със заведние  стопанисва и кафенето на Римския стадион. 

Пет фирми са проявили интерес да станат наематели на заведението с атрактивна локация в спортен комплекс "Отдих и култура". Помещението е с предназначение кафе-аперитив и представлява част от цялостната постройка на гърба на трибуните с площ от 621 кв.м. Търгът е само за югозападната обособена сградна част от 128 кв.м., а новият наемател ще стопанисва имота за срок от 5 години. 

Началната тръжна цена, от която е започнало наддаването между фирмите "Хри г" ЕООД, "Пламекс България" ЕООД, "Европейски център по изкуство" ЕООД, "Уинн 17" ООД и "Белуно трейд" ЕООД, е била фиксирана на 268.8 лева. При оспорвано и екстремно покачане на цената между участниците, търгът е спечелен с цена на месечния наем близо 5000 лева без ДДС.

Победителят "Хри Г" трябва да подпише договор с Община Пловдив, по чието сила се задължава да плаща рентата ежемесечно през следващите 5 години. Поради високата цена /нараснала с близо 1800% от началната/ обаче има вероятност фирмата да се откаже, което би означавало провеждане на нова тръжна процедура, както и загуба на парите, депозирани за участие.