Град на автомобилите ще бъде създаден за първи път  в Пловдив от 24 до 29 септември и ще покаже завладяващото съчетание от технологичен напредък, сила и модерен дух в света на високите скорости. Проявата е съвместен проект на Международен панаир Пловдив и „Експо Тийм“.

Години наред дилърите на най-известните световни марки в България представят  своите колекции по време на Есенния панаир в  Пловдив, наред с компании, предлагащи транспортно и автосервизно оборудване. Сега се променят цялостната концепция за презентиране на автомобили за бизнес, туризъм, свободно време и хоби, както и на свързаните с тях браншове.

Новата визия ще пресъздаде градската среда с улици, маркировка и пътни знаци, а експонати на отделните производители ще бъдат разположени в обособени сектори.

В тест драйв зоната ще може да се видят „на живо” технологичните и техническите характеристики на машините. 

Интерес за участие вече са заявили от представителствата на редица известни марки.

В центъра на Града на автомобилите ще бъде оформена зона „Кола награда”. В нея посетителите ще имат възможност да разгледат модели на водещи марки и евентуално да спечелят лека кола по избор след попълване на анкетна карта.

Новата концепция ще увеличи с 20% броя на посетителите на най-атрактивното изложение за автомобилната индустрия в България.

„Auto City”  ще внесе нов акцент в деловия форуми за инвестиционни стоки и технологии, който е сред водещите в Югоизточна Европа. Той включва  още 10 специализирани изложби, където ще бъдат демонстрирани  последно поколение техника и авангардни решения в областта на машиностроенето,  електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията,  строителството, химическата и минната промишленост.