Две от най-гласовитите изпълнителки на България, известни и със своята доброта и благ характер, успяха да помогнат на младо момче да се изправи на крака и да пребори коварния рак. 
 
Неговото име е Тодореско Неделчев, който всъщност е и личният ПР на ромската перла Софи. Преди повече от половин година му поставят диагноза рак, но в момента всичко е изчистено и няма и следа от коварната болест. През изминалата седмица той е направил и последната радиотерапия. 
 
 
"Сега е времето отново да започна да живея като здрав човек, след тези седем месеца, които бяха много тежки за мен! Тук е моментът да благодаря на две изключителни личности и големи певици, но преди всичко истински и сърдечни жени и вече мой приятелки - Роксана и Софи Маринова. Благодаря ви, че ви имам, че не спряхте да ме стимулирате, че бяхте до мен на 100% и със всички възможни средства ме изправихте на крака. Вие сте две прекрасни жени, две вълшебници в живота ми, които сложихте големите си сърца до моето, за да бие отново. Обичам ви безкрайно много! Благодаря на Господ за този шанс и обещавам да живея достойно и щастливо всеки един миг от днес нататък." - споделя пред Trafficnews Тодореско Неделчев. 
 
 
Химиотерапии той започва да провежда преди 5 месеца - от месец септември до януари, а след това минава на радиотерапии. Лечението му се провежда напълно безплатно в една от най-добрите клиники в Лондон. 
 
Пред Trafficnews, вече излекуваното момче изказа своите благодарности за доброто и професионално отношение на всички лекари, които са се грижили за него, борели са се наравно с него, давали са му кураж и не са позволили усмивката му да угасне  - и така до пълното му възстановяване. 
 
"Медиците в лондонската клиника бяха добри , позитивни, слънчеви и усмихнати хора! Всеки ден, те ми казваха, че силната психика и позитивното мислене много помогат, и ако се срине психически човек, тогава няма как да се излекува от тази болест и лекарствата да повлияят добре. Иска ми се и в България да беше така - добрите хора да са повече, да помагат на народа, а финансовите и материални облаги да са последното, за което да мислят! Иска ми се приоритет с нашата държава да са човешкия живот и човека." - споделя ПР-ът на Софи Маринова. 
 
 
Тодореско Неделчев се определя като истински щастливец и късметлия, че е имал честта и възможността, дадена му от съдбата, да се лекува в Лондон и то на толкова високо ниво. 
 
При такава поставена диагноза хората често рухват психически, но младото момче е живият пример, че въпреки трудностите, успява да пребори болестта със своето позитивно мислене и силен дух. 
 
"Готов съм да отговоря на всички въпроси, ако имате такива, понеже получавам много съобщения в моята страница от хора, които са сринати психически и паднали духом...Искам да помогна и да дам своята подкрепа!" - казва още пред нашата медия Тодореско.