Силната музика от баровете около Цар-Симеоновата градина продължава да кънти в парка и жилищните блокове в съседство, установи проверка на TrafficNews.bg. За разлика от предишния път, когато наш читател се оплака от силна музика в Морадо, около заведението бе спокойно. Както в петък, така и в събота след 23.00 часа музиката от заведението не се набиваше в главите на пловдивчани, решили да посетят централния пловдивски парк.

Не така стояха нещата с паркирането на улица „Авксентий Велешки” около заведението, където две коли не можеха да се разминат по улицата.   За пореден път компетентните органи не си бяха свършили работата, въпреки обещанието на градските власти, че няма да има компромис с нарушителите.

Силна музика все пак озвучаваше парка. Тя обаче идваше от клуб Фарго, който е разположен на втория етаж на Дома на техниката. Там в 23.08 часа музиката кънтеше, както в парка, така и в съседните жилищни сгради. 

Припомняме, че според закона шумът в паркови пространства не трябва да надвишава 35 децибела след 23.00 часа и 50 децибела  в жилищни сгради през нощта.

Ето какво се чуваше в Цар-Симеоновата градина в петък между 23,30 ч. и полунощ:

Ето какво се чуваше в Цар-Симеоновата градина в събота в 23,05 часа:

TrafficNews.bg ще продължи да следи обективно за шума в централните градски част и паркови зони в Пловдив.  

Още новини ТУК

TrafficNews.bg