Ако все още се чудите къде в Пловдив се намира най-прохладната лятна градина и най-добрите напитки, веригата Broadway Club е вашето място, където да се спасите от жегата в горещите летни дни.

Заведението, разположено в най-младия пловдивски квартал, е спечелило славата на най-доброто място за домашни лимонади и сладоледени шейкове, а за почитателите на коктейлите Broadway Club продължава традицията да предлага коктейли с уникални рецепти и с неповторим вкус.

Заведението е едно от топ местата в града, в което може да прекарате топлите летни вечери с тонизиращи напитки, приготвени старателно от майсторите зад бара и голямата и прохладна лятна градина, в която да се отдадете на пълен релакс, сред модерна обстановка и качествено обслужване. 

На удобно място на ул. „Съединение 11“, точно срещу училище „Димитър Матевски“ ще видите дългия паркинг на Broadway, който се слива с този на съседното заведение, механа „Воденицата“. Веригата е най-старото пловдивско заведение от типа Bar & Diner, което е запазило името си в последните близо двадесет години. 

Ако решите да посетите Broadway Club сутринта и сте почитатели на кафето, задължително опитайте "Фрапе Бродуей", което е сред най-поръчваните напитки на заведението. Освен, че действа ободряващо то разтапя сетивата на всеки, решил да отпие само една глътка. Чудите се какво е това, което го прави по-различо от останалите фрапета? Тайната се крие в сладката комбинация от нес кафе, сметанов сладолед, сметана и още нещо...

Както вече споменахме, едно от най-посещаваните заведения в града е известно и със своята голяма и прохладна лятна градина, което се дължи на пръснатите из двора декоративни шадравани и вентилатори, монтирани над входа, които очевидно се справят отлично с пловдивските горещини.

След като поседнете на меките и удобни сепарета, утолета жаждата с най-добрите домашни лимонади под тепетата, които са идеални за няколко човека, тъй като се предлагат в големи кани. Само във веригата Broadway Club те се приготвят със специални и изключително гъсти плодови пюрета, внос от Германия, които придават незабравим вкус и са перфектни за направата на лимонада.

 

Барманът на заведението пък ни уверява, че самият вкус е в пъти по-добър отколкото на тези, които се приготвят по обикновения начин - със сироп. 

Повече от сигурни сме, че вече грабнахме вниманието ви! Изкушенията не спират до тук, защото домашната лимоната на Broadway Club се предлага в шест различни вида - Ягода, Манго, Киви и Малина с пресни плодове и ароматни листенца мента. 

Има и специална Джинджър лимонада, която представлява комбинация от джинджър, фреш лимон, краставица и кристалчета лед. 

Ако пък сте фенове на цитронадите може да избирате от цитронада Бродуей, Лимон, Малина, Вишна, Тропическа, Мента, Горски плодове и други. 

Докато разлиствате богатото на предложения меню е повече от вероятно погледът ви да се спре на специалните шейкове, които водят до пристрастяване и голяма част от клиентите обожават. 

"Смея да твърдя, че те са най-добрите в града! Приготвяме ги с много сладолед, мляко, сметана и естествени продукти." - споделя майстор-бармана на заведението. 

Тяхното название определено може да бъде заменено с израза "сладолед за пиене", а видовете, в които се предлагат са изключително много, повярвайте ни, трудно е да си изберем. Започваме от ягода, банан, ванилия и шоколад, минаваме през кайсия, карамел, кафе, кокос и малина и стигаме до мента, праскова, пъпеш, смокиня, фурми и шам фъстък. Мммм, че вкусно!

Идва време да ви запознаем и с богатия асортимент от коктейли, като освен класическите, голяма част от менюто е отделено на авторските попълнения по рецепта на барманите. 

Персонала на заведението единодушно заявява, че най-цветния и предпочитан от посетителите коктейл е "Джамайка Фрут", който е безалкохолен и е подходящ дори и за най-малките. Веднага щом е приготвен, той заковава погледа с различните си цветове, миксирани на три пласта в изненадваща комбинация от ананас, портокал и цитрус. 

Изобилието от коктейли е наистина голямо, а за да балансират перфектно напитките, барманите използват съставки като свежи ментови листа, лимонена трева, нерафинирана захар, свежи билки, както и всякакви сезонни плодове: боровинки, ягоди, малини, праскови, диня, пъпеш и други.

На въпроса ни кой е най-предпочитаният коктейл през летния сезон, барманите на заведението са категорични, че това е Мохитото.

"Както на морето, така и тук всички търсят Мохито! Той е предпочитан от всички със свежия си вкус, които придават парченцата лайм и пресните листа от мента" - казва момчето зад бара. 

Дамската част от персонала веднага допълва, че любим на дамите това лято е и Космополитън, коктейлът, който нежната половина заобичаха още повече покрай филма "Секса и града".

В Broadway Club се предлагат и така нашумелите и перфектни за летните дни наргилета, а на първо място по поръчки се класира вкусната комбинация от ябълка и грозде. 

За почитателите на спорта, това е и едно от малкото заведения в града, което разполага с огромна зала за билярд. В приятното помещение са позиционирани още снукъри, дартс и джаги. 

Клубът е перфектното място за организиране на вашия рожден ден и фирмено парти, а през зимата за доброто настроение всеки петък и събота се грижат известни диджей.

В най-младия квартал на Пловдив Тракия се намират и останалите две заведения от веригата.

Впечатление с луксозните си бели и червени мебели прави Broadway Club, позициониран на ул. „Съединение 21“, непосредствено до кино Faces.

 

Той отново привлича посетители с лятната си градина, а за най-малките е изграден голям детски център. Той е подходящ за организиране на рождените дни на малчуганите, като се целта се наема фирма, която отговаря за цветната украса и забавления за най-малките с професионални аниматори.