Чаровни и атлетични момичета се явиха на кастинга за конкурса „Мис България Пловдив” 2022 този уикенд. Дамите ще влязат в оспорвана надпревара за короната, а грандиозният финал ще се състои на 4 ноември, като домакин на събитието за поредна година ще бъде популярният Bushido Club.

Сред явилите се, има момичета с различни професии, занимания и интереси, но всички те имат една обща страст - модата. Всяка една от дамите има амбицията да представи достойно града ни на различни събития, корици на модни издания, ревюта и предавания. 

В нощта на събитието момичетата ще дефилират в три тура. В първия ще излязат на сцената със спортно-елегантно облекло, във втория с бански костюми, а в третия с официални рокли. Интересна програма, стена на славата и много изненади очакват гостите на модното събитие. 

Деана Господинова - регионален представител на модна агенция „Визаж” се запозна отблизо с всяка една от дамите и ще има нелеката задача, да избере най-достойните момичета, които ще се борят за спечелването на короната.

"Държим момичетата, които ще се борят за короната „Мис България Пловдив” 2022, да се придържат към естествената красота, да имат присъствие на сцената, да бъдат усмихнати и грациозни", сподели пред TrafficNews тя.

Участие в събитието ще вземе и най-красивата пловдивчанка за 2021 година - Стела Гечева. Миналогодишната победителка на конкурса, която стана и първа подгласничка на конкурса „Мис България 2021”, ще предаде короната нататък и се надява новата носителка на титлата да е готова да представи Пловдив и България достойно при всички бъдещи изяви на модния подиум.

Избраха новата "Мис България – Пловдив" 202122-годишната Стела Гечева грабна короната в Bushido Club

Конкурсът за красота “Мис България” стартира в далечната 1929г. Тогава за най-красивата българка е обявена Люба Йоцова. През 1967 година титлата “Мис България” грабва известната актриса Бранимира Антонова.

През 1995г. “Мис България” става Евгения Калканджиева, която се класира в ТОП 10 на международния конкурс за красота “Мис Свят”. През следващите години състезанието за най-красивите българки се превръща в блестящ спектакъл, а титлата “Мис България” е мечта на всяка българка. В конкурса по регламент могат да участват неомъжени българки между 17 – 24 години, които трябва да притежават букет от положителни качества. Сред по-известните победителки са: Вера Русинова, Евгения Калканджиева, Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Ивайла Бакалова, Роси Иванова, Славена Вътова и други.