Лятото е в разгара си и всеки от нас предпочита да оползотвори вечерите си, като ги прекара на някое прохладно местенце, където да похапне вкусна храна в уютна атмосфера, или просто да излезе с приятели на по бира.

Обновената механа „Воденицата” предлага всички компоненти, които събрани заедно формират перфектната лятна вечер –планинска прохлада, традиционна кухня, ледена бира и куп специалитети.

Заведението е позиционирано на ул. „Съединение“, точно срещу училище „Димитър Матевски“, а голям паркинг е още едно от предимствата за всички посетители.

Още влизайки в ресторант „Воденицата”, той впечатлява с интериор в старобългарски народен стил и фолклорни мотиви, които в съчетание с автентичната българска кухня, ще оставят у вас незабравими спомени.

В китната лятна градина на разположение на гостите на заведението са 250 места и два детски къта - вътрешен и външен , където малчуганите могат да се забавляват на воля.

Декоративна рекичка, която опасва целия двор, дебела сянка, цветя и водоскоци допълнително повдигат настроението и карат времето да минава неусетно.  

Воденичното колело, на което е и кръстено заведението, пък задвижва чевермето, където можете да приготвите собствено агне и прасенце или да поръчате да ви го доставят от заведението и да го опечете сами.

В разнообразното меню всеки може да открие по нещо за себе си!

Всички продукти, с които се приготвя храната, са домашни и пресни, като пристигат директно от Родопа планина, включително и картофите, които за разлика от по-голямата част от заведенията в града не са бланширани.

Освен, че механата е едно от любимите места на пловдивчани, все по-голям е напливът и на чуждестранни гости. От персонала споделят, че туристите остават силно впечатлени от българските специалитети , а шопската салата определено е техен фаворит и не биха пропуснали да я поръчат и при следващото си посещение.

Главният готвач на механа „Воденицата” г-жа Милена Йовчева пък разкрива най-поръчваните ястия от пловдивчани.

„Гостите ни доста често се спират на различните по вид сачове, които са изключително подходящи за по-големите компании. Те са три вида – свински, пилешки и комбиниран, а месото е изключително крехко и ароматно. Много поръчван е и специалния сач от пресни гъби печурки. Свински карета по воденичарски е другото ястие, което спира погледа на посетителите ни. То се приготвя с гъби и лук със сметана на канапе, а върху тях са свинските каренца запечени с топено сирене” – споделя Милена Йовчева.

Заек по ловджийски пък е един от специалитети на механа „Воденицата”. Той се приготвя с ловджийски сос по специална рецепта, а самото заешко месо е домашно.

Типично по български вкус доста чест избор на клиентите на заведението са пилешките дреболий, свинската кавърма, агнешко печено и класическият боб, приготвен в гърне.

Един специален аромат обаче се откроява най-много от всичко - този на току-що изпечения домашен хляб и пърленки, които се правят на място по автентични рецепти.

 „Тестото се меси на ръка с натурални продукти. Предлагаме няколко вида – със сирене, кашкавал, с малко, чеснова и комбинирана” – споделя главната готвачка.

В летните горещини доста чест избор на клиентите на прохладата пловдивска механа са и салатите. Изборът е повече от голям, вариантите са класически, а зеленчуците свежи и добри на вид.

Страница в менюто е отделена и за почитателите на морски дарове. Пъстърва на тиган, калкан, ципура, лаврак, октопод на скара и пържен шаран са само част от предложенията.

Тези от вас, които изберат да посетят механа „Воденицата” през деня могат да се възползват и от сезонното и специално подбрано обедно меню.

И както знаем, вкусната храна си върви ръка за ръка с хубавото вино. Специално подбраната винена листа предлага избор по всеки вкус. Момчетата от персонала споделят, че най-честия избор на клиентите през лятото е розето, но голяма част от тях не изневерят и на традиционното червено вино.

„Квантум Розе Пино Ноар и Сира” и „Кастра Рубра Розе определено оставят без думи любителите на качествените вина.

Освен бутилирано, заведението предлага напитката на боговете и в кани от 500 и 1000 мл.

Стигаме и до частта отделена за сладките изкушения. Десертите, които се предлагат са швейцарски и няма да сгрешите ако опитате  чийзкейк Ню Йорк стайл, черешов пай, торта шоко карамел, суфле лава кейк, парфе карамел, тартюфо или вафла с плодове.

Зад воденицата е обособен външния детски кът с люлки и пързалки, където са разположени и няколко маси за родителите. По този начин децата хем се забавляват пред погледите на възрастните, хем не смущават другите гости, което си е голямо облекчение. Ако времето е лошо пък, могат да се преместят във вътрешната част на заведението, където зоната за игра отново е добре откъсната от останалата част на залата.

Те са и перфектното място за организиране на рожден ден за вашия малчуган. За да бъде забавлението пълно, от заведението осигуряват перфектната украса за празника на вашия малчуган, а по желание на клиента може да бъде нает и аниматор. В детското меню се предлагат пилешки хапки с пържени картофкии, сандвичи и принцеси, а торта може да поръчате от специално подбрания каталог.

Във вътрешната част на механа „Воденицата” уютната атмосфера е постигната с битови декорации, агнешки кожи, камини, колекция от антики и ловни трофеи, надвиснали от дървените колони.

На втория етаж пък има напълно обособена зала за близо 70 човека, която е идеална за големи компании, специални поводи или работни срещи. Две от сепаретата имитират стаи и предлагат допълнително уединение, което би било още по-подходящо през зимните месеци.

Всичко това прави механа „Воденицата” перфектното място, в което да организирате своето семейно тържество, фирмено мероприятие, рожден ден, юбилей, кръщене, сватба или другарска среща.