Спомняте ли си как като деца успявахме безпогрешно да надушим къде са скрити бонбоните? И тайно да си хапнем от тях, преди някой да ги е качил достатъчно високо, за да не ги достигнем? А когато идваше рожденият ни ден, задължително искахме да почерпим в училище не с обикновени бонбони, а с БОНБОНИЕРА. По възможност Тримонциум. Не защото бяха наши, пловдивски, не защото бяха ръчно изработени, нито защото съчетаваха финия млечен шоколад с нежната млечно-фъстъчена паста. А защото бяха... разкошни.

С нашите чисто детски сетива ние „напипвахме" вкусното, без да имаме представа от маркетингови проучвания, без да се захласваме по лъскави етикети и агресивни търговски марки, заливащи ни по телевизията. Ние просто опитвахме и... се влюбвахме. Както се случи с бонбони „Тримонциум".

Разбира се, времето и историята понякога си правят шеги с живота на хората, често доброто вече е зло, традициите не са това, което бяха, а сладкото става горчиво. Но от праха на спомените ни от детството някак си успяха да се отръскат, понавдигнат и отново да ни очароват онези сладки, уникални, любими и, естествено, ръчни пловдивски бонбони „Тримонциум". Те си останаха в сърцата ни – независимо от новото, шареното, лъскавото, модерното. Защото са разкошни!

ТРИМОНЦИУМ е шоколадов бонбон, съставен от два основни слоя: правоъгълна млечно-фъстъчена основа, тунквана с кувертюр и шприцован върху нея млечен шоколад. Бонбонът предлага вкусово усещане 3 в едно: нежния вкус на основата от паста, покритието й от натурален шоколадов тунк и силното присъствие на млечен шоколад върху основата.

Конструкцията на бонбона е уникална – всички други предлагани на пазара бонбони са в три възможни варианта: - черупков бонбон с пълнеж, плътен шоколад с ядка или захарен фондан, покрит с шоколад.

Бонбонът съчетава няколко техники на правене на шоколад: изливане на ядкови пасти, внимателно темпериране, тункване, шприцоване. Направата му е фина и сложна комбинация от балансирани вкусове, изисква внимателно подбиране на суровините и условията, в които се прави.

И досега техниките не са се променили, но влагаме най-добрите фъстъци на пазара, най-качествените какаови и млечни продукти, а за шоколада сме се доверили на традициите на белгийски майстори.

Бонбонът се произвежда ръчно от петдесетте години на миналия век, единствено в Пловдивската фабрика. Още когато е излязъл на пазара, бонбонът е станал любим на хората. Не сме запомнили кой го е създал, но сме запазили традицията на поколенията шоколадиери, любовта и вниманието, с които винаги се е правел.