Пловдив е под транспортна блокада. Строители копаят редица основни пътни артерии, които ежедневно поемаха десетки хиляди автомобили. „Коматевско шосе”, части от „Руски”, „Васил Априлов” и „6 септември” са затворени. Днес бе затворено и кръстовището на „Пещерско шосе” с „Васил Априлов”. Пловдивчани вече се чудят кой булевард не е в ремонт, за да прекосят града.

На фона на цялата какафония, строителите решиха още малко да пообъркат пловдивските шофьори. От сутринта на едно то ключовите кръстовища в Пловдив – това до Полиграфията, бе сложен знак -  „Забранено влизането” и „Ремонтни дейности” от северната страна на „Княгиня Мария Луиза”. Честа практика е подобни знаци да бъдат слагани до кръстовищата, за да предупреждават шофьорите за ремонтни дейности.

Влизането обаче не е забранено по въпросната отсечка, но не всеки шофьори знаеше, че пътят в действителност е отворен и някои плахо изчакваха на светофара, преди да се решат да продължат по булеварда.

Всъщност, пътят в действителност ще бъде затворен, но утре. Тогава предстои вторият етап от ремонта на кръстовището на „Княгиня Мария Луиза” с „Източен”. Затварянето обаче е предвидено за уикенда, а знакът явно е сложен там, за да е по-удобно утре на строителите да го преместят с 1 метър. Нищо, че сложен така  той заблуждава част от шофьорите, важното е че строителите са спестили няколко метра носене на металната ограда… 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg