Пловдивчанин, който всеки ден става свидетел на хаоса по новоремонтираната улица „Любен Каравелов”, поиска TrafficNews.bg за трибуна ,  за да сподели поредното си възмущение. Той всеки ден става свидетел как се нарушават правилата за движения, които създават задръствания, а ответни действия на Общината няма. Той се чуди и защо улицата бе стеснена, за да се прокара няколко метра велоалея. Ето и неговото мнение:

 „Спомняте ли си ремонта на улица  „Любен Каравелов”? Дълъг и кошмарен! Тогава пловдивски инженерен гений реши да стесни улицата с около метър и половина заради велоалея, която има натовареност на селски път! Резултатите са налице:

1. Трафик, задръстване и спиране в нарушение на ПЗДП!

2. Синя зона, която допълнително затруднява трафика, а между 16.30 и 19.00 там е пълно с коли и е кошмар! Клаксони, изпарения, нерви ... пълно щастие. Така е и на новооткрития „Васил Априлов”! Кметът обеща, че няма да се позволи да се паркира там, но виждаме друго. За какво ми е мантинелата, като там стана по-зле и от бул. „Руски” и „Христо Ботев” до Военна болница? Там поне няма мантинели, но и полиция… Някой да е видял полицаи да глобяват? Аз лично не, ама онези от Синята зона като те видят, че ще спираш на платената зона и  сана бегом  при теб! Питам: И какво правим Кмете? Ще се спазват ли законите или напротив? Имаме ли някаква полиция и ако имаме къде е тя? 

Ей така си разсъждавам, а то идват и избори за президент, а после и други, и други! Дали в квадратчето за никой от горните не гласувам няма да се окаже най-желано?"

Поздрави: П.А.

TrafficNews.bg