Пловдивчани, живеещи в центъра на Пловдив, в квартала зад Водната палата, се простиха с част от асфалта пред кооперацията им, след авария със спукана тръба.

Читател на TrafficNews.bg, живущ на ул. "Свищов" 10, се свърза с редакцията ни, за да съобщи за нанесените щети по инфраструктурата, които не са поправени, след ремонт на "ВиК".

Според разказа на нашия читател, на горепосочения адрес се е спукала канализационна тръба на 15 август. Дошъл екип, който е разбил асфалта, за да достигне до засегнатата водосточна инфраструктура.

След извършените действия, целящи обезопасяване и осигуряване на нормално водоподаването, работниците са напуснали обекта, като компрометираният участък, в който е нарушена целостта на асфалта, е засипан с камъни.

Нашият читател твърди, че е провел диалог с работник на обекта, който е обяснил, че друга фирма ще дойде и ще възстанови уличната инфраструктура. Към момента обаче такива дейности не са изпълнени.

"Асфалтът е полаган от баща ми - закупен с лични средства и положен с личен труд. Гаражите ни се намират там и към момента се налага да минаваме много внимателно, за да не причиним повреди на колите ни. В близост в момента има два големи строителни обекти, заради които в района има постоянно движение на камиони. Според мен има реална опасност от повторна авария на тръбата, ако не бъде поправен изградения асфалт, който има и предпазна функция", обясни читателят ни.

Хората настояват улицата им да бъде върната в изходния си вид, като бъде възстановена целостта на асфалтовата настилка.

Читателят ни приложи и снимки преди, по време и след ремонтните дейности.

TrafficNews.bg изпрати запитване към „Водоснабдяване и канализация” ЕООД по казуса, като ще публикува тяхното становище, когато такова бъде предоставено.

Припомняме, че аналогичен случай имаше на ул. "Борба" в кв. "Кършияка", когато в поредица от публикации ви разказахме за нанесените и непоправени щети при изкопни работи по поръчка на „Електроразпределение Юг“ за подмяна на силов кабел.

При проверка от страна на Общината беше посочено, че фирмата-изпълнител ще бъде инспектирана и ако се докажат щетите и липсата на тяхното възстановяване, тя ще бъде санкционирана.

По горепосочения пример, наш репортер ще изпрати запитване за предприемане на действия и към район "Централен", в който попада ул. "Борба", след като получи отговор от "ВиК" за това коя е фирмата-изпълнител на довършителни работи и защо такива не са предприети близо месец след ремонта на тръбата. 

Инспектират фирмата изпълнител, оставила си ръцете по улица в Кършияка СНИМКИСлед ремонтните дейности всичко тъне в прах и кал, ядосват се пловдивчани

Обещание: Неспазено! Къде са паркоместата? Хаос и разруха след ремонт в Кършияка СНИМКИНе са възстановени щетите след ел ремонт

Фирмата, разкопала тротоарните настилки в Кършияка, обеща да ги възстанови! Ще видим!Жители на улица „Борба“ се оплакаха от безконтролни ремонтни дейности

Преди: