Община Пловдив може да санкционира фирмата-изпълнител, която извърши изкопните работи на улица "Борба" в район "Северен". В поредица от публикации на TrafficNews.bg ви разказахме за дейностите, които се извършваха там, а именно подмяна на силов кабел 20kV на „Електроразпределение Юг“. В средата на месец юли пловдивчани се оплакаха, че с работата си екипите, които копаят са изпокъсали кабелите на интернет и телевизионните доставчици в района, имало е прекъсване на електрозахранването, а улиците и паркингите бяха разбити.

 

Тогава екипът ни се свърза с фирма „Електролукс Табаков и синове ООД“, която е подизпълнител на EVN, за да проверим какъв е случаят. От там разказаха какви дейности се извършват и увериха, че срокът за изпълнение е до 30 юли 2018 г. "Срокът за възстановяване на настилките ще бъде спазен и всяка разрушена настилка по трасето на изкопните работи ще бъде възстановена, както и почистено,“ бяха обещанията на фирмата. Които обаче, по думите на нашите читатели не бяха спазени. 

"За наша огромна изненада, въпреки обещанието - работата е приключила, а площите в периметъра продължават да тънат в пръст и прах, нито разбитите плочки са възстановени. Пловдивчани са бесни, че паркингът, който са изградили за своя сметка, сега прилича на разорана нива." 

Обещание: Неспазено! Къде са паркоместата? Хаос и разруха след ремонт в Кършияка СНИМКИНе са възстановени щетите след ел ремонт

В отговор на наше запитване, от район "Северен" ни изпратиха отговор, че за обекта възложителят има издадено разрешение за строеж от Община Пловдив и разрешение за прокопаване на улични и тротоарни настилки и е внесъл гаранция за качествено възстановяване. Предстои приемане на възстановителните работи от представител на район "Северен" и представител на Пловдивски общински инспекторат. В случай, че се констатира некачествено възстановяване ще бъде съставен протокол, а гаранцията, която фирмата-изпълнител е заплатила няма да бъде върната.  

 

Въпреки това пловдивчани, живеещи в района са в очакване площите около жилищните сгради да бъдат възстановени във вида преди да започнат ремонтите.