Преди и сега - снимки красноречиво показват колко се спазват обещанията или ако трябва да използваме литературна фигура - казаната дума била хвърлен камък, но за съжаление не в метафоричния смисъл, а в буквалния.

Става дума за печално познатия ремонт, който обезпокои жителите на "Кършияка". Припомняме, че на ул. "Борба" няколко седмици работници от фирма „Електролукс Табаков и синове ООД“ изпълняваха изкопни работи по поръчка на EVN. След проверка от страна на TrafficNews.bg по граждански сигнал за това, че работниците са изпокъсали кабелите на интернет и телевизионните доставчици в района, имало е прекъсване на електрозахранването, а улиците и паркингите са били разбити, се оказа, че фирмата подменя силов кабел. 

Тогава репортер на TrafficNews.bg се свърза с дружеството подизпълнител, а оттам обещаха до 30.07, когато свършва дейността им, цялата инфраструктура да бъде върната в изходния си вид. 

За наша огромна изненада, въпреки обещанието - работата е приключила, а площите в периметъра продължават да тънат в пръст и прах, нито разбитите плочки са възстановени. Пловдивчани са бесни, че паркингът, който са изградили за своя сметка, сега прилича на разорана нива. 

Фирмата, разкопала тротоарните настилки в Кършияка, обеща да ги възстанови! Ще видим!Жители на улица „Борба“ се оплакаха от безконтролни ремонтни дейности

"Тази кал трябва да са паркоместата. Всичко беше равно, паркоместата бяха с чакъл - трамбован и изравнен, като ние сме изградили и платили тази настилка. От фирмата бяха обещали, че всичко ще възстановят. Сега изглежда трябва да паркираме колите в кал. Сега е лято, но идват дъждове и зима", посочва една от потърпевшите на "спазената дума". 

Екипът ни отново ще подсети фирмата изпълнител за обещанието и ще очакваме щетите да бъдат възстановени, като ще следим зорко за пресроченото изпълнение на задълженията. 

Роми безконтролно извършват „ремонтни дейности“ в Пловдив СНИМКИГраждани сигнализираха за безобразията

Преди:

Сега: