За тежък побой над младеж от пловдивско училище, съобщи е зам.-председателят  на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни  и непълнолетни Петко Василев.  От саморазправата ученикът е останал с тежко сътресение на мозъка.

Инцидентът е един от 52-а случая на престъпления извършени от малолетни и непълнолетни през последните 6 месеца. Василев обясни, че процесът с извършените престъпления от невръстни е устойчив и няма голяма разлика в боря и тежестта спрямо данните от миналата година. 61 непълнолетни са били забъркани в над 50-те престъпления, а жертва на такива  са станали още повече непълнолетни през последните 6 месеца.

За конкретния случай с побоя, зам.-председателят на комисията обясни, че конфликтът между младежите е бил от седмици. Те постоянно сипели обиди и закани един към друг. Побоят станал, след като пребития младеж казал на своя опонент – „Хвани ме за оная работа”, тогава другият ученик го смазал от бой с юмруци. Побоят бил извършен пред учители и десетки други ученици, разказа Василев.

Още новини ТУК

ТrafficNews.bg