Проблемите в Централна градска част с паркирането продължават да се задълбочават, сигнализира ни наш читател. Той живее на улица „Лейди Стангфорд” в непосредствена близост от Главната. Улицата е една от малкото, която не е Синя зона в този район и логично привлича голям брой автомобили, на които водачите не искат да заплащат за паркиране.

В сигнала си той пише, че преди време от Общината масово са започнали да глобяват живеещите в района, заради спиране от лявата страна на улицата. Причината е, че тя е еднопосочна и според Закона паркиралите автомобили може да са отдясно в посоката на движението. След масовите глоби живущите там са започнали да спират само според правилника, но от градските власти са спрели да обръщат внимание на улицата. Поради тази причина масово е почнало да се паркира отляво на движението, предимно хора, които не живеят на „Лейди Стангфорд”.

„Как ще мине линейка или пожарна, питам Община Пловдив? Шофьор съм на тежкотоварни автомобили от 10 години и заявявам, че проблемите не се решават с еднократни санкции!”, пита нашият читател.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg