„На телефон 112 никой не вдига. На Сточна гара сме, водата се покачва и не знаем от кого да търсим помощ“, коментират пловдивчани, които са блокирани в центъра на града.

Хората са силно притеснени, тъй като дъждът не спира повече от 2 часа, а улиците буквално са се превърнали в реки. За десетки закъсали автомобили съобщиха и от МВР. Въпреки това в града към този момент не е обявено бедствено положение.

„За сега няма основания да се обявява бедствено положение в града. Обезпечени са по-голяма част от кръстовищата с полицаи. Изведен е целият състав на полицията, както и на пожарната. Критичните точки на града са Скобелева майка, Коматевско шосе, бул. „Васил Априлов“ и „Гладстон“, коментира ст. комисар Атанас Илков.

Директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов също коментира пред TrafficNews.bg, че всички екипи са мобилизирани и почистват шахтите в града.

На много места в града вече има наводнени мазета и приземни етажи. Хората от приземните етажи са започнали да изгребват водата с кофи, а някои с маркучи, за да спасят покъщнината си.

"Всичко е от непочистени шахти. В цял свят вали, а тук става бедствие само при два часа порой. Това пълен абсурд", коментират пловдивчани.

Голяма част от подлезите в града също са под вода и преминаването през тях е невъзможно.

МВР за пороя в Пловдив: Има много закъсали автомобили в целия градПолицаи подпомагат трафика в града