Сигнали за множество закъсали автомобили в Пловдив са получени в полицията по време на пороя. От МВР съобщават, че е  високо нивото на водата на бул. „Васил Априлов“, „Гладстон“, възел Скобелева майка, Коматевско възел.

Към момента няма инфо за бедстващи и пострадали хора. Екипи на пожарната работят по отводняването, полицейски служители подпомагат трафика.

Както TrafficNews.bg съобщи картината по улиците в града е повече от апокалиптична. Булевардите се превърнаха в реки, а голяма част от второстепенната улична мрежа е непроходима. 

В няколко части на града дъждът премина и в градушка, а стотици домакинства са без електричество заради аварии. 

На ул. "Авксентий Велешки" водата е стигнала до прозорците на приземните етажи. Според читатели на TrafficNews.bg e невъзможна връзката както с 112, така и с EVN.

„За сега няма основания да се обявява бедствено положение в града. Обезпечени са по-голяма част от кръстовищата с полицаи. Изведен е целият състав на полицията, както и на пожарната. Критичните точки на града са Скобелева майка, Коматевско шосе, бул. „Васил Априлов“ и „Гладстон“, коментира ст. комисар Атанас Илков.

 

Апокалипсис: Пловдив под половин метър вода, закъсали коли, места без ток!Улиците на града под тепетата отново се превърнаха в реки