Пътят на линейките в Пловдив е като след бомбардировка. За това показаха в свой репортаж в шоуто "Господари на ефира". Пътят към Спешното отделение на най-голямата болница в "Южна България" - УМБАЛ "Св. Георги" е осеян с неравности и дупки. Линейките, които пътуват от Централна гара към Спешното, са принудени да минават през ул. "Хаджи Димитър", защото в противен случай рискуват да попаднат в капана на прелезите на бул. "Копривщица". 

Колите на Бърза помощ минават по път осеян с дупки, а в тях се возят хора с опасност за живота. Репортерът Илиян Велков се качи в една от линейките, за да се увери в това. Оказа се, че ако имате камъни в бъбреците, не е нужно да ходите на лекар, просто минете по този път.

От Господарите потърсиха за коментар Тенчо Василев, главен юрисконсулт на УМБАЛ "Св. Георги" и кметът на район "Западен" Димитър Колев. Вижте какво заснеха:

Едни от най-компрометираните булеварди в Пловдив ще бъдат ремонтирани в близките месеци. През тях минава т.нар. „Път на линейките”, тъй като колите на Спешна помощ към Хирургиите минават именно през тях. Става дума за бул. „Христо Ботев” и бул. „Хаджи Димитър”. Трасето се предпочита от шофьорите на линейките, особено когато карат хора в критично състояние. Причината е, че другите маршрути към Спешното отделение минават през прелезите на бул. „Копривщица”, а при пуснати бариери колите трябва да чакат. 

Двата булеварда обаче са в изключително лошо състояние и осеяни с дупки, което допълнително затруднява бързащите линейки.

В момента тече подготовката на ремонта на северното платно на бул. "Христо Ботев" в частта му от Централна гара до Коматевско и Пещерско шосе, както и части от бул. "Копривщица". Проектът възлиза на 7,5 милиона, като ще включва подмяна на водопроводната инсталация - магистрални и захранващи водопроводи. Асфалтовата настилка, която е силно компрометирана, ще бъде подменена изцяло.

Наскоро бе  обявена поръчка за направата на детайлен проект на бул.”Хаджи Димитър” – в участъка от бул.”Хр.Ботев” до ул.”Царевец“. По думите на кмета на район „Западен” Димитър Колев до края на годината може да има готов проект, а Общината да започне строителството през първата половина на 2019 година. По предварителни изчисления ще се нужни около 3 млн. лева за реновацията на булеварда.

Последната част от Пътя на линейките – улица „Царевец” пък може да започне с изграждането на връзката между Смирненски и Кючука – „Модър – Царевец”.  Идейният проект включва четирилентов асфалтов път, който да свършва на бул. „Свобода” край УМБАЛ „Св. Георги”. Реконструкцията може да се раздели на два етапа.  Първо да се ремонтира сегашният път, а след това да се пристъпи към отчуждаване и разширяване на улицата до четири ленти.