Депутатът от Реформаторския блок доц. Борислав Великов запълни дупки по пътя за Лом, след като пропадна и спука две гуми на мерцедеса си, съобщава „24 часа“.

Огромните ровове на пътя на входа на Лом вече няма да тормозят шофьорите,а градът нма да прилича на Бейрут, каза Великов.

Докато народният представител махаше с лопатата, жител на квартала че сподели, че тази дупка си стои от 10 години. " На Лом му трябва нов вход и ред още неща, които ни обещават по изборите.", каза разпаленият съсед на опасния участък от пътя.

"С тази гражданска инициатива за пореден път искаме да покажем истинското състояние на Северозападния ни край и да привлечем още повече подкрепа за ускореното му съживяване. Пътят на входа на Лом е в много лошо състояние. Районът е свлачищен, шосето е осеяно с дупки. Хората, които преминават оттам ежедневно, са изложени на истински стрес. Надявам се с днешната ни акция да привлечем вниманието на отговорните институции към решаването на многобройните проблеми на града, който ме удостои с честта да бъда негов почетен гражданин.", каза доц. Великов.

Депутатът вече трети мандат изпълнява ангажиментите си като не ползва служебни коли, а възнагражденията си от парламента дарява.

Отсечката е част от републиканската пътна мрежа. По нея се движат и тировете, които пътуват от и за Дунав мост 2. Много от шофьорите предпочитат да пътуват от Монтана през Лом за Видин, защото междуградските шосета са по-добри. Ломчани са на мнение, че точно тежките товарни автомобили допълнително са съсипали пътя.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg