Кой ли не е чувал и виждал модела „Бай Иван”, когато става дума за обществено строителство в България. Наш читател ежедневно става пряк свидетел на работата по пловдивската улица „Любен Каравелов”, по която от месец ВиК и ЕВН се трудят упорито, за да положат подземната инфраструктура. Вече ви разказахме за модела на работа на водното дружество, а сега нашият читател е направил и подробен анализ на работниците от топлинното дружество, ето го и него:

„Вече седмици от ЕВН се мотат на улица „Любен Каравелов”. За пет метра тръба, която е отклонение за парното, мъките са повече от две седмици! Вместо да направят отклонението право, то прави някакви странни чупки и завои… Кому е нужно?

Схемата е следваната. Работниците идват към 9-10 часа сутринта. Първо пият кафе, после спорят и се дърля, като озвучават целия квартал. След това настъпва кулминацията  - един работи, а другите дават акъл и  го гледат… просто ужас! Стане ли 16.30 и  работата замира, а точно в 17.00 всички тръгват по къщите си! После имали много работа?! За пет метра тръба седмици работа, а после яки сметки  за парно и ток, оправданието – имали много разходи.  А освен големите сметки,  ние околните гълтаме и пепелта от строежа, който се мота и мота…”

Още новини ТУК

TrafficNews.bg