Да се възползваш от мъката, и то на майки на деца с увреждания, за да крадеш пари от други родители, е толкова грозно, че дори не можем да го класифицираме. Но пловдивските мошеници не се спират пред нищо! Преди минути на редакционния ни телефон се обадиха близки на хора с увреждания, които бяха възмутени от дъното на душата си. 

Оказа се, че докато те напомнят с присъствието си до Общината за необходимостта от промяна в законодателството, свързано с личната помощ и социалните услуги, други хора, накиприли се със същите фланелки като тях, обикалят улиците и просят пари като дарение за каузата. 

"Може ли да обявите, че се намираме вдясно на Община Пловдив, до детската площадка, и целта на протеста в никакъв случай не е събирането на средства. Ние не събираме пари! Ние подкрепяме исканията на протестиращите в София - да се приеме законът за личната помощ и така да се гарантира индивидуална помощ на всеки човек с увреждания. С присъствието си до Общината ние напомняме на депутатите, че България е единствената държава у нас, в която трябва ежегодно да доказваш, че детето ти има увреждане", сподели Емил Мавродиев, баща на дете с увреждане.

Така че, пловдивчани, не вярвайте на хора, шляещи се из Пловдив с черна фланелка с надпис "Системата ги убива", ако ви приканват да дарите пари. Това са мошеници!