Нощните клубове не работят, ресторантите затварят в преди полунощ. Животът по време на пандемията смени стандартния си ритъм, но много от младите хора не са. Къде обаче могат да се забавляват младежите и нощните птици? Домашните купони са невъзможни ако живееш с родителите си, а на вила се ходи обикновено в края на седмицата. Има обаче обществени пространства, които не са засегнати по никакъв начин от министерските заповеди и това са казината. 

Игралните зали, които в Пловдив са вече близо 150, работят денонощно, като на повечето места клиентите получават като комплимент безплатен алкохол, храна, а на някои места дори и цигари. "Отиваме с приятели, зареждаме 20 лева на машинката и цяла нощ се забавляваме. Понякога дори си тръгваме и с печалба" , разказва млад пловдивчанин. 

Казината са се превърнали с "спирки" и на момичетата, които практикуват най- древната професия. Те прекарват вечерите там ,докато получат оферта от клиент. Много от дилърите също са се преориентирали и могат да бъдат забелязанина ротативките. 

"Парадоксално е, че достъпът до тези места по никакъв начин не е ограничен. Това са затворени пространства,с вентилационни системи, на повечето места се пуши, въпреки че по принцип е забранено. Т.е опасността от предаване на зараза е доста висок. В същото време обаче здравните власти някакси пропускат този бранш. То е ясно, че интересите там са големи, но едва ли приходите от казината са най- важните за държавния бюджет. Или поне неса по-важни от здравето на хората" коментират пловдивчани.