Родителите на 7-годишната Вивиан, която загина след пускане по водна пързалка в турски аквапарк, изненадващо съобщиха, че са били разпитвани от полицията, но се оказало, че годни кадри от камерите в аквапарка липсват. Антония и Веселин Вачеви не искат нищо друго, освен да се разбере истината.

Само че по всичко личи, че някой няма сметка истината да излезе наяве. Как може в един толкова голям и луксозен аквапарк камерите да не успеят да запишат "годни" кадри? Съвсем резонно, покрусените родители подозират, че записите от камерите просто са изтрити.

Това обясниха двамата в сутрешния блок на bTV. Сега те търсят свидетели на инцидента. „Важното е да се разбере истината. Искаме да разберем дали са били адекватни реакциите на всички”, обясниха Веселин и Антония Вачеви. "Ако има добри хора, които са били на 7 юни на съоръжението, нека да кажат истината и да свидетелстват. Това е важното", призоваха почернените родители.

Припомняме, детето беше ритнато в корема от друго дете, докато се спускало по пързалка. Родителите обвиняват турския комплекс в липса на спасители, които да следят водните съоръжения.

В резултат на удара, Вивиан е със спукан далак и кръвоизлив в стомаха. За няколко часа детето е местено три пъти от болница в болница. Лекарите обаче не успяват да го върнат към живота. Според семейството до трагедията се е стигнало заради липса на спасители, които да контролират спусканията.

Още по темата:

Аквапарк в Турция уби 7-годишната дъщеричка на тенора Веселин Вачев ВИДЕОМайката се обръща с апел към българската държава да съдейства и към всички родители да бъдат съпричастни с трагедията на семейството

Родителите на убитото в турски аквапарк дете проговориха ВИДЕОНа фаталния 8 юни Вивиан се пуска за последно на една от любимите си пързалки

Поредна трагедия в турски аквапарк! Още едно дете загина на водна пързалка в курортВече са започнали следствени действия от страна на прокуратурата и компетентните органи