Родителите на 7-годишната Вивиан, която загина след игра в аквапарк, за първи път разказаха за трагедията, която ги сполетя преди броени дни. Детето е ритнато в корема от друго дете, докато се спускало по пързалка. Родителите обвиняват турския комплекс в липса на спасители, които да следят водните съоръжения.

В резултат на удара, Вивиан е със спукан далак и кръвоизлив в стомаха. За няколко часа детето е местено три пъти от болница в болница. Лекарите обаче не успяват да го върнат към живота. Според семейството до трагедията се е стигнало заради липса на спасители, които да контролират спусканията.

„Нашето дете - Вивиан се е пуснала по въпросната пързалка, след нея се пуска веднага следващото дете и я удря в корема”, каза майка й Антония Вачева пред екипа на Господари на ефира в Пловдив.

Аквапарк в Турция уби 7-годишната дъщеричка на тенора Веселин ВачевМайката се обръща с апел към българската държава да съдейства и към всички родители да бъдат съпричастни с трагедията на семейството

В последната болница полиция посреща родителите и ги кара да подпишат документи на турски, които не разбират. По-късно разбират, че в тях пише, че няма да предявяват претенции към хотела. Близките на Вивиан обаче са категорични, че ще търсят справедливост и молят държавата за помощ.

„Да се изискат всички записи от този ден от камерите, всички разследвания, документи, от болницата, от полицията, от хотела...просто искаме хотелът да признае, че има вина и ако не да спре аквапарка, то поне да бъде обезопасен, за да не умират други деца”, каза Антония Вачева.