В България може да караш джип последен модел, но рано или късно трябва да слезеш от него и тогава  потъваш в калта. Дори и да си паркирал на чисто новия тротоар. 

Тази снимка ни бе изпратена от читател, който е заснел джип "Мерцедес", който е окупирал целия /и единствен/ тротоар на потъналата в кал улица, която води до новопостроения комплекс "Гербера Запад". 

TrafficNews.bg многократно е писал за проблемите с инфраструктурата в района. От години живеещите в района очакват улицата да бъде асфалтирана, но към момента дори няма светлина в тунела. Улицата, която води към новия гигантски комплекс е черен път, осеян с дълбоки ями, които при дъжд се превръщат в  езера, а при сухо време от него се вдигат облаци прах, които влизат в домовете на хората и в детската градина в съседство. Готовите блокове са въведени в експлоатация с АКТ 16, макар, че живеещите в тях нямат достъп от юг и там все още маневрира строителен кран. 

Въпреки, че според договора за отстъпено право на строеж сключено между общината и инвеститора Георги Чалъмов, той има ангажимент да изгради инфраструктурата и осветлението и да озелени района, това все още не се е случило. Така, че голяма част от новодомците стигат до домовете си през разкаляна улица с локви, с размери на малки езера. 

Е да, когато караш последен модел джип "Мерцедес" това не би трябвало да е проблем, но така или иначе ти се налага да слезеш. И за да не потънеш до глезените в калта /както се случва с обикновените пешеходци/, решаваш, че е по-добре да спреш на тротоара и да го окупираш целия. Без да ти прави впечатление, че това е единственото място, откъдето хората минат, без да им се налага да стъпват в калта. 

И тук, разбира се, идва риторичния въпрос: Чистите обувки по-важни ли са от чистата съвест?