Поредният абсурд със спортната зала на Пловдив лъсна, след като стана ясно, че 60-милионото съоръжение не може да приема големи първенства с ТВ излъчване. Причината е, че сегашното осветление не става за пряко предаване по телевизията.

Поради това от Община Пловдив са пуснали процедура по ЗОП за подсилване  на съществуващата система за осветление на спортната зала.

Стойността на поръчката е 250 000 лева без ДДС с директно договаряне и пратена директно към  ЗЗД "ГБС - Спортен комплекс Пловдив", в който консорциум участва фирмата построила съоръжението-  „Главболгарстрой”

"Към момента, за да бъдат провеждани спортни мероприятия от най-висок ранг, изискванията на спортните федерации по отношение на осветеността са с точно определени параметри, които не са достигнати с наличните осветителни тела в Колодрума.След направени замервания е констатирано, че равномерността на осветлението не съответства на държавния стандарт и вертикалната осветеност не съответства на изискванията на техническата спецификация за цветна телевизия с висока резолюция", пише в обявлението на поръчката.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg