3D интерактивна маса за виртуални дисекции започва да обучава студентите в Медицински университет-Пловдив. Една от най-съвременните технологии в обучението по медицина вече работи във висшето учебно заведение. Заради новата придобивка от септември учебната програма на всички курсове ще бъде променена, за да може всеки бъдещ лекар да се докосне до най-модерния метод на обучение.

Новата високотехнологична системата дава достъп до пълен набор от медицински изображения, като по този начин лесно се изследват и поставят диагнози на пациенти. Това се случва чрез използване на базата данни на реални клинични случаи от целия свят. Взаимодействието с изображенията по време на учебния процес поддържа тактилната памет, което прави студентите по-добре подготвени да преминат от виртуални към реални практически действия.

Какви са другите предимства - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

„В отбора на виртуалните светове на Медицински университет – Пловдив приемаме нов член. Началото бе поставено с денталния симулатор, след това – симулационния тренировъчен център, а сега - 3D дисекционна маса. Това е образователен инструмент с изключителна анатомична прецизност, невероятни възможности за виртуална дисекция и огромна дигитална библиотека. Така анатомията става по-интересна и вълнуваща, защото позволява фантастично пътешествие из лабиринтите на човешкото тяло без химикали!”, заяви ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев.

Всеки може да отвори своя клиничен случай, от която и да е маса, лаптоп или мобилно устройство, което прави образователния портал достъпен и за дистанционно обучение. 

Медицинският университет в Пловдив е първият у нас, който разполага и със симулационен тренировъчен център, където студентите се обучават върху манекени с жизнени функции преди да влязат в реална болнична среда.