Подлезът на Панаира продължава да е пълен с вода. Наши читатели сигнализираха, че в дълбоките гьолове са се завъдили жаби. На места дори плочките са зеленясали, а миризмата на блато се носи още преди самото съоръжение. При един по-обилен дъжд на хората се налага да слагат ботуши, да надуват лодки или просто да не преминават през него. С две думи, става неизползваем.

Репортер на Trafficnews.bg направи проверка на място в подлеза, за да разбере как хората успяват да прекосят препятствията в подлеза. Загрижен гражданин е оставил летви, по които да се минава, други пък са направили импровизирана пътечка от камъни и плочи. Това обаче крие и своите рискове, тъй като „временните” съоръжения могат да се обърнат, а с тях и пешеходците по тях.

Такъв бе и случаят само преди две седмици, когато възрастна жена претърпя инцидент. Тя падна по време на преминаване в съоръжението. Дамата се е клатушкала по импровизирания път в средата на огромния гьол. Една от плочките се разместила и така бабата е паднала във водата. За щастие, жената е без сериозни наранявания.

Многократно сме задавали въпроса кой стопанисва подлеза. Оказва се, че съоръжението е под опека на район „Северен”. От там са поели вече ангажимента, да се ремонтира. След обследване на проблемното място, станало ясно, че е необходима нова помпа за канализацията, да се възстановят част от плочките и да се изчистят дъждоприемните шахти. От районната администрация чакат средства от общинския бюджет, за да може да започне ремонтът.

А ето какво мислят пловдивчани за проблемът с калното море пред панаира: