Несъобразена скорост и навлизане в лентата за насрещно движение са причината за зверската катастрофа на пътя Пловдив-Пазарджик.  

„Леката кола се е движила с много висока скорост, навлязла е в насрещната пътна лента и се е блъснала в автобуса. Всичко сочи за неразумно шофиране на водача на лекия автомобил, който е заплатил със живота си и с този на двамата негови спътници в колата”, коментира пред TrafficNews.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Шофьорът на автобуса не е употребил алкохол, сочат данните от разследването.

Подробностите - във видеото на ТРАФИК ТВ: 

Трите трупа на млади мъже са вследствие на тежкия удар между кола и автобус до разклона за село Мало Конаре. С много висока скорост лекият автомобил се е отклонил от пътя и се е врязал в  автобуса, който е трябвало да пътува за Атина. От челния удар на място са загинали  водачът и двамата пътници в леката кола.

На място са пристигнали екипи на полицията и Бърза помощ, а пожарникари са рязали ламарините, за да извадят телата на жертвите, които са били разчленени. В момента на удара в автобуса са пътували три души, които не са пострадали, а по-голямата група туристи е трябвало да се качи в Пловдив. На място се извършва оглед, пътят е затворен.