Изненадващи имена липсват в номинациите за Спортист на Пловдив за 2016 година, установи проверка на TrafficNews.bg.  Сред 24-те номинирани спортисти, които се състезават за пловдивски клубове, липсват Цвети Пиронкова и Габриела Петрова.

Най-добрата ни тенисистка направи силна година, като стигна до ¼ финал на Ролан Гарос, а в ранглистата завърши на 64-то място. За Габриела 2015 не бе толкова успешна. Тя претърпя истински кошмар, след като в началото на годината бе хваната с положителна допинг проба, а след това бе оневинена. Тя участва на игрите в Рио, но не успя да стигне до финала. През миналата година тя бе първа а анкетата за Спортист на България и втора за Спортист на Пловдив.

От дирекция „Спорт” към Община Пловдив обясниха пред наш репортер, че причината двете именити пловдивски спортистки да не участват в надпреварата е липса на номинации от страна на клубовете, за които се състезават. И ТК „Пиронкови” и тимът на Габриела Петрова са заявили, че те няма да участват в тазгодишната надпревара.

На първо място миналата година завърши Станилия Стаменова, която и сега е номинирана след сребърния медал по кану-каяк на световното в Москова.

Сред фаворитите за приза са  джудистът Янислав Герчев и каратистът Александър Команов. Първият бе участник на игрите в Рио и малко не му стигна, за да влезе в потока на медалите. Той завърши и втори на европейското в Мадрид. Александър Команов пък завоюва поредната си европейска титла по киокушин-кан.

Друг европейски шампион по карате, но във версията шинкиокушин,  Валери Димитров също е сред призьорите.

С номинации са повечето участници на олимпийските игри в Рио – гребецът Кристиан Василев, каякиста Ангел Кодинов, плувкинята Нина Рангелова, стрелецът Антон Ризов и лекоатлета Георги Цонов.

Братът на Александър Команов – Иван, който стана вицеевропейски шампион също е номиниран. Друго име, което прави впечатление е на младата надежда на пловдивския тенис Димитър Кузманов. 

TrafficNews.bg