Аюрведична кухня  и хляб от лимец предложиха вчера на празника на район Тракия. Събитието се проведе в парк Лаута под надслов „На Тракия с любов” и привлече стотици хора. Производителите на биологична и автентична храна са част от фермерски пазар, който се провежда от няколко месеца в Пловдив. Посетителите на празника на Тракия се насладиха както на изпълнението на „Биг Бенд Пловдив” така и на домашно приготвена веган кухня, био зеленчуци и жива бира. Не липсваха и десерти, които освен здравословни са и диетични. Фермерите споделиха пред TrafficNews.bg, че общината ги е изгонила от уличките на Капана. Причината за това е , че нямат разрешително да извършват стопанска дейност на открито. В момента търговците водят преговори, за да могат да подновят дейността си. През това време ще организират  фермерски пазар на Четвъртък пазара.

Освен здравословна храна гостите на празника се насладиха на музика на открито. Включиха се в караоке програма и гледаха филма „Учебник по любов”. Имаше и много награди за участниците в конкурса „Мисия студент”

Ето и рецепта за приготвяне на био овесен шницел от един от фермерите:

  1. 2 чаши овесени ядки
  2. 1 чаша слънчоглед /смлян/
  3. 400 грама кромид /ситно нарязан/
  4. Няколко сварени картофи /намачкани/
  5. 1 голям морков
  6. Маслини
  7.  Спанак или коприва /по избор/

Олга Даскалова