Районна прокуратура-Пловдив се самосезира след публикацията на TrafficNews.bg за зверския побой от 19-годишния Гроздан над свой връстник, съобщиха от пресцентъра на обвинението.

Ето и съобщението:

„Районна прокуратура-Пловдив се самосезира по публикация от 24 април 2017 г. в информационния сайт „Трафикнюз“ за извършен побой на младеж в гр. Пловдив.

Проверката е разпоредена на служители от Трето РУ на МВР-Пловдив и се извършва по чл. 131 ал.1 т.12 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Незабавно ще бъдат извършени действия за установяване на извършителя, снемане на обяснения от свидетели и от пострадалото лице, назначаване на експертизи, изискване на видеозапис на хулиганските действия и др.Срокът за приключване на проверката е едномесечен".

Полиция не е била повикана след инцидента.

Припомняме, че момче бе пребито в Кършияка от свой връстник. През уикенда група тийнейджъри са пиели бира на пейките в парка в Гагарин. С тях е бил и побойникът, който след като си разменил обиди с едно от момчетата, го нападнал с юмруци и ритници.  

Събралите се момчета се опитали да го спрат, но не успели да му попречат. На видеото се чуват гласове, призоваващи Гроздан да престане. Едно от момичетата се опитало да прекрати налагането, но и тя не могла да спре яростния хулиган.

Оказва се, че въпросният бабаит е добре познат в квартала. Това е 19-годишният Гроздан, по-известен като "Побойника". Момчето не подбирало дали удря момиче, или момче. Според запознати бие всеки ден по 1-2 момчета, по-малки от него. Младият пловдивчанин обикновено ходи с нож в себе си, дори е забелязан с пистолет.

Гроздан е стар познайник на полицията и на прокуратурата, научи TrafficNews.bg. Въпреки, че едва е навършил пълнолетие, срещу него има заведени 12 жалби за различни престъпления. Осъждан е на 6 месеца условно за кражба. Има две пробации, а в момента има висящо дело за причиняване на лека телесна повреда.

По информация на кършякалии едно от пострадалите лица е негова приятелка, на която е счупил носа след скандал.

През февруари месец Гроздан е ударил с палка 14 - годишно момче пред заведение до Френската гимназия.

Само ден след зверския бой Гроздан вече е бил набелязал нова жертва. Причината за агресията е момиче. Той дори поканил приятел да бият заедно нищо неподозиращото момче.  

роздан е фен на Локомотив. Почти цялото му тяло е нашарено с татуси. Любител е на оръжията, бързите коли и уличните боеве.

Миналата година е бил абитурент от СУ "Димитър Матевски". В момента работи.