Този як двуметров клон е паднал преди минути на сантиметри от пловдивско такси и двама пловдивчани, сигнализираха самите те. Докато двамата мъже били улисани в сладки приказки, изведнъж върху тях се стоварило дървото и само късметът ги спасил от нещо по-лошо от стреса. Случката се разиграва на пазара на ул. "Младежка" в Пловдив.

"Няма да спирам повече тук. Но точно през това място минават десетки хора, а тези диви чинари са кухи и много често падат. Случвало се е вече пред очите ми, но сега щеше да стане върху главата ми. Никой не ги реже, не ги поддържа!", сподели читател на Trafficnews.bg, който още беше под въздействието на изживения шок.

Очакваме експертите от отдел "Екология" на район "Централен" да се произнесат защо дървото не е било отрязано, ако е било видно, че това се налага. Припомняме, че не са един и два случаите, в които дървета са се сгромолясвали в Пловдив, ранявали са хора и са причинявали щети. Не ни се иска да отразяваме новини, в които изразът "има жертва" ще е наложителен...