На пловдивчани, преминаващи през пешеходния подлез на Тримона, им се наложи да прескачат осветителни тела, инструменти и кабели. Защото работници сменят лампите - така, както вече няколко дни го правят на автомобилния подлез Тунела. 

След като през изминалата седмица бяха обследвани всички подлези, надлези, мостове и Тунела на територията на Пловдив, очевидно е станало ясно, че подлезът на хотел "Тримонциум" се нуждае спешно от ремонт, въпреки че съоръжението не е в такова състояние, че да се изисква неговото затваряне.

Припомняме, от 21 февруари за седмица Тунелът на булевард „Цар Борис III Обединител“ беше затворен за движение от 22.00 до 5.00 часа сутринта. Целта е да се ремонтират някои от осветителните тела, да се почисти и боядиса, без да е необходима промяна на маршрута на градския транспорт.

Междувременно беше обследван и обрушен на местата, които са опасни, и подлезът на ул. „Гладстон“. Оказа се, че още през 1985 година, когато се е изпълнявал, не е направена необходимата хидроизолация.

А всичко това беше предизвикано от трагедията, която се случи в тунел "Ечемишка", където заради паднало осветително тяло загина жена.