Бездомните кучета в Асеновград вече няма да се ловят! Не се хабете да се обаждате и да давате сигнали за такива! Няма смисъл. Защото Зооветеринарният комплекс в Пловдив отказа да прибира и обработва четириногите.

За това алармира ресорният зам.-кмет на общината Петър Бояджиев. Той уточни, че заповедта за временно прекратяване на дейността е получена в администрацията на 3 февруари с аргумента, че приютът е с препълнен капацитет и вече няма свободни клетки заради настанени там питбули след проведена полицейска акция. Става дума за питбулите от Арената на ужасите в Пловдив...

Към момента община Асеновград има актуален договор за ангажименти на Зооветеринарния комплекс за 2017 година с всички задължения за навременна реакция всеки месец, посочи Бояджиев пред БНР и допълни, че регламентът трябва да се спазва. Последната акция срещу агресивни улични кучета в Асеновград бе проведена през януари след гневни реакции  на асеновградчани и случаи на нападнати и ухапани хора.

Припомняме, че "виновниците" за ситуацията с асеновградските кучета са 50-те питбула, които бяха спасени при акция на Криминална полиция при разкриването на арена за кучешки боеве на ул. "Георги Бенев" в Пловдив. Ченгетата реагирали на сигнал, след като в квартала са открити няколко изхвърлени полумъртви стари питбула. В бивша фабрика за хотелско оборудване те се натъкнали на истинска ферма за кучета бойци. Открити са около 25 кутрета - развъждани и обучавани да се бият, както и възрастни питбули, завързани на дебели метални вериги в двора до сградата. 

Фабриката е собственост на пазарджиклията Иван Иванов - бивш полицай. Преди седмици той поиска питбулите да му бъдат върнати, но пловдивският районен съд е отказал искането му. Първоначално искането за връщането на две от женските кучета, заедно с 12-те палета, бе отхвърлено от прокуратурата, а определението бе потвърдено и от съда.