Трима пешеходци са пострадали при пътни инциденти, станали в Пловдивско вчера.

Първо, около 9 часа на улица “Ген. Кесяков” в Пловдив 34-годишна жена се движела с лек автомобил хюндай. Тя блъснала движеща се по пътното платно 69-годишна жена, а след това се ударила в паркирано рено. Пострадалата е приета в болница с натъртвания по тялото.

Часове по-късно се стигнало до втори инцидент с пешеходец в града. 64-годишна жена се озова в болница с фрактура на десния крак. Тя била блъсната от лек автомобил ситроен на пешеходна пътека на булевард "Дунав". Зад волана на колата бил 50-годишен шофьор от града.

Инцидент станал и в областта. Около 12 часа в участъка между Войводиново и Пловдив лек автомобил алфа ромео ударил 66-годишен пловдивчанин, който вървял отдясно на пътното платно. На пострадалият е оказана медицинска помощ, след което е бил освободен за домашно лечение. Колата управлявал 25-годишен неправоспособен жител на Динк.

Неговата алкохолна проба, както и тази на водачите от другите инциденти, е отрицателна. Произшествията са настъпили поради движение с несъобразена с пътните и метеорологични условия скорост.