Съдът в Пловдив гледа искането на прокуратурата за отстраняването на кмета Иван Тотев от длъжност. В сградата на съда са се събрали заместник-кметове, общински съветници и народни представители от ГЕРБ. Те са дошли, за да изразят своята подкрепа за градоначалника, но отказват коментар по обвиненията.

Искането за отстраняването на Тотев от кметския стол дойде след като прокуратурата го обвини, че е нарушил Закона за обществените поръчки и така е нанесъл вреди на Общината в размер на 1 милион лева при изграждането на зоокъта в града. Прокуратурата иска Тотев да бъде отстранен, тъй като 90 процента от свидетелите по случая са негови подчинени в Общината.

Тотев пристигна в залата, придружаван от своя адвокат Красимир Елдъров.

Прокурор от Софийска градска прокуратура, която повдигна обвинението, липсва. Обвинителят се е обадил по телефона и е помолил да бъде изчакан 10 минути.

ОБНОВЕНА: Съдът даде почивка до 14:20 ч. В същото време пристигнаха прокурорите - Димитър Петров и Емилия Варадинова от Софийска градска прокуратура, както и Иван Спиров от Окръжна прокуратура - Пловдив.

Очаквайте ново включване от съда!

Репортер на TrafficNews.bg излъчва НА ЖИВО от съдебната зала. Вижте пристигането на Тотев в съдебната зала  тук: