Десетки родители и ученици писаха на стената на зам.-кмета по образование в Пловдив Стефан Стоянов за удължаването на ваканцията. Заради гафа на сайта на МОН, който първоначално обяви, че в Пловдив ваканцията е удължена, редица национални медии разпространиха тази информация. Наложи се Стоянов да напише в профила си във Фейсбук, че засега в Пловдив ваканцията не е удължена.

„Няма причина да се обявява допълнителна ваканция към този момент. Възможно е да има извънредна ситуация, но това е общо положение. Гответе се за училище в понеделник. Ако има нужда, кметът ще удължи ваканцията, но за сега няма такава. Все пак има само 10 см. сняг“, написа Стоянов в коментарите.  В допълнение той е написал, че класните стаи се отопляват от петък, за да може в понеделник те да са топли.

Отдолу обаче много от коментарите на родители и ученици са, че лошото време комбинирано с грипната обстановка  може да влоши положението.

„И да се готвим и да не се готвим няма значение...после вие елате да ни купувате лекарства, да ни извинявате закъсненията(даже дори и отсъствията ) за първи час сутринта....ние предметите някак ще ги оправим и загубените часове...ама има много по-важни неща, които ВИЕ няма да можете да оправите в последствие...“, пише Симона Миктопчиян.

„Господин Стоянов, има много ученици, които пътуват от Асеновград с влак всеки ден, прехвърляйки по 2-3 автобуса, хора, които пътуват от околни села с маршрутки. Някои родители нямат възможност да карат децата си с кола, а ние трябва да се бутаме в препълнени автобуси, където хората кихат, кашлят, където е пълно с вируси, зарази, Хонгконг и какво ли още не. Аз пътувам поне по 30 минути на ден в едната посока до училище, докато отида ще стана на снежен човек, в класните стаи е студено, освен това половината ученици са все още болни!“, пък смята Вили Славчева. 

Дали ще бъде удължена ваканцията ще стана ясно утре, ако е поради лошото време или в понеделник, ако от РЗИ преценят, че епидемията от грип в Пловдив продължава.