В нощта на убийството, Илиян Рангелов настигнал годеницата си, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите, научи TrafficNews.bg

Тялото на 26-годишната Милена е открито близо до дома, в който живеели заедно. Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен.

Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Рангелов беше доведен в съдебната зала с бинтована ръка. Той е направил опит да се самоубие в килията си, като си прерязал вените, но бил забелязан от надзирателите и превързан от лекар.

„Ние затова искаме експертиза, за да се установи неговото психическо състояние”, обясни адвокатът му Петър Пейчинов.

Разследващите са направили следствен експеримент и са открили оръжието на престъплението.

„Двамата бяха много добри и много се обичаха, синът ми е невинен”, заяви пред репортер на TrafficNews.bg Тотка Рангелова – майката на Илиян Рангелов, който е обвинен в убийството на годеницата си Милена в село Куртово Конаре.

Въпреки твърденията на майката, в съдебната зала стана ясно, че Рангелов и годеницата му - 26-годишната Милена са имали остри отношения помежду им. Иззети са телефоните и е прегледана кореспонденцията между тях, която потвърждава изострените им отношения. През последните дни преди убийството момичето по някакъв начин е дало повод за ревност, стана ясно в съдебната зала.

Последните думи на Рангелов пред съдиите бяха: "Няма какво да кажа. Искам по-лека мярка, домашен арест, искам да отида при майка ми и при баща ми, и психиатър, който да ме лекува".

Мярката може да бъде обжалвана в 3-дневен срок пред Апелативния съд.

Какво стана още в съдебната зала и реакциите от там – вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

TrafficNews.bg