„Ето с’я, колата ми е счупена, иска съединител, иска помпа на съединителя, иска амортисьори. Това ми е ремонт около 800 лева с работата. А аз трябва да платя патента, а колата ще ми стои счупена у нас”. Това разказа таксиметровият шофьор Троян Янков от Пловдив. Мъжът днес дойде на протеста пред сградата на Община Пловдив облечен като Дядо Коледа. Със себе си носеше въглища и кебапчета, които били за почерпка на колегите, на които общинските власти са взели хляба.

Причината за недоволството на шофьорите е новият данък "такси". За всеки автомобил трябва да бъдат платени 750 лева. Според протестиращите тази сума е твърде висока. Те искат данъка да е не повече от 500 лева. В противен случай е много вероятно да бъде повишена цената на тарифите за клиенти.

Някои шофьори вече са го платили. Други обаче нямат тази възможност. Едни може би ще напуснат бранша, а други планират да возят нелегално. Протестиращите днес искаха да говорят с кмета Иван Тотев, но се оказа, че той бил напуснал сградата час преди старта на протеста. От администрацията вече заявиха, че данък „такси” няма как да бъде намален. 

Вижте ВИДЕО от протеста:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg