ПСС ще търси възстановяване на вложеното в спасителната акция по издирването на изчезналия турист в Стара планина на 13 декември. Това съобщиха за „Фокус“ от ПСС във връзка с проведената 3-дневна операция по издирването на изгубилия се турист Тодор Владимиров в Стара планина, който днес се появи жив и здрав в хижа „Васил Левски“.

От Планинската спасителна служба уточниха, че туристът се намира в хижа „Васил Левски“ и е отказал помощта на спасителите за слизане от планината. От службата заявиха, че добрата планинарска практика изисква, когато се отива в планината, да се съобщава на близките къде точно и за колко време, като се дава и примерен маршрут. Оттам определиха като изключително безотговорно човек да отиде в планината без да каже къде ще е точно, както в случая.

От ПСС обясниха, че в повечето европейски страни се налагат доста сериозни санкции на хората, които не са имали благоразумието да съобщят къде отиват и за колко време, като те заплащат всички разходи по провеждането на една такава спасителна акция.

Още за откриването на туриста - в новините на ТРАФИК ТВ:

TrafficNews.bg