Пловдив не е получил нито лев за подготовката на града за Европейска столица на културата през 2019 година. Парите не бяха предвидени в бюджета, а правителството през последните 2 години не се е разплатило с общинската администрация. Сумата е почти 4 милиона лева – 1,5 милиона през 2015 и 2,5 милиона за 2016 година. За следващата година субсидията, която трябва да получи Пловдив е близо 5 милиона лева.

Според кмета Иван Тотев става въпрос за недоразумение, но след разговори с финансовия министър в оставка Владислав Горанов скоро нещата ще бъдат коригирани. Неизплатените пари по никакъв начин не пречат на подготовката на града за големия фестивал и проектите се изпълняват по план.

Относно новия директор на Пловдив 2019, кметът заяви, че не той е предложил Кирил Велчев за поста, но смята, че синът на проф. Даниела Дженева ще се справи на позицията. Тотев обясни, че Валери Кьорленски сам е поискал да си тръгне и то преди повече от година. Бившият изпълнителен директор на общинската фондация обаче ще остане да работи в управителния съвет на Пловдив 2019.

Вижте още във ВИДЕОТО:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg