Протест пред Общинския съвет ще се проведе по време на днешната сесия. Хората от „Южен полъх“, които вчера шестваха по булеварди в „Южен“ заради незаконната бариера в комплекса им, днес ще се прехвърлят пред местния парламент. По думите на Димитър Димитров, който е от инициативния комитет, живущите в комплекса ще протестират всеки ден, докато не се изпълни решението на Съда за премахване на бариерата.

Иначе днес общинарите ще заседават по 39 точки. Сред по- интересните е гласуването на 1,5 милиона лева за реконструкцията на Асеновградско, Колямонарско и Рогошко шосе. Допълнителни пари ще се дадат и за хотела на Ванко 1, в който ще се помещава кметството на „Източен“. Проф. Антон Безеншек ще бъде удостоен посмъртно със званието Почетен гражданин на Пловдив. 27-годиният стрелец Антон Ризов също ще получи званието.

Нови рокади ще гласуват и в общинските лечебници. В IV ДКЦ за управител ще бъде утвърдена д-р Елена Бояджиева. Д-р Вальов, който спечели конкурса на за директор на КОЦ – Пловдив, ще бъде освободен от поста си в ДКЦ – Пловдив. Междувременно ОбС ще отхвърли обжалването на д-р Калин Калинов за конкурса за нов директор на Онкодиспансера. Патриотите пък искат местният парламент да приеме декларация против отдаването на летище Пловдив на концесия.

Очаквайте подробности!

Още новини ТУК

TrafficNews.bg