С близо половин час Вежди Рашидов закъсня за откриването на ценни египетски експонати тази вечер. Дали защото е културен или просто защото е министър на културата, Рашидов се извини за закъснението. Така накара около 50 гости и 20 официални лица да го чакат на крака. Като причина министърът изтъкна ремонта на магистралата.

Друг гаф при откриването беше липсата на микрофони. И така това, което измърмориха не достигна до ушите на по-голямата част от посетителите.

В края на церемонията хората се насладиха на на статуята. Във витрините са наредени египетски божества, изработени от камък, надгробни стели, папироси с йероглифи, съдържащи жречески заклинания. В музея вече бе експонирана и статуята с маса от 700 килограма на египетски жрец от пети век преди Христа. Изложбата е част от петгодишното Споразумение между България и Музея „Лувър” в Париж, подписано от министъра на културата Вежди Рашидов през 2012 година, който дойде лично да открие изложбата. От утре пловдивчани и гостите на града могат да разгледат ценните експонати.

Още по темата вижте тук

TrafficNews.bg