Община Пловдив е пуснала директно договаряне за закупуването на 13 вида животни, а софийска фирма ще изпълни поръчката близо 110 хиляди лева с ДДС.

От нея става ясен и броят на 13 от видовете животни, които ще обитават зоопарка. Най- привилегировани ще бъдат сурикатите и носатите мечета.  Те ще бъдат по 6 на брой, като ще има по 2 мъжки и четири женски от вид. Розовото фламинго също ще има 6 екземпляра. Почти всички други животни ще са по двойки, в това число сервал, оцелот, лама, патагонска мара, нанду, камила и коронован жерав, черен лебед  и видра. Само евроазиатския рис ще бъде самотен засега. 

 22 са хабитатите, като във всеки един от тях може да се отглеждат по 40-50 животни, ако видовете им позволяват. След откриването трябва да станат 23 с новопроектирания хабитат за тигър. 

Хабитатите ще се доближават максимално до естествената среда на животните. За мечките е заделена площ от 3 декара, която ще наподобява гора. Вътре те ще имат собствени басейн с рекичка, както и различни храсти с плодове.

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg