„Гледката беше ужасяваща и всичко беше в кръв. Никой не спря! Притекоха се на помощ само няколко роми, които работеха наблизо. Направихме всичко по силите си, но мотористът вече беше мъртъв”. Това разказа пред TrafficNews.bg едно от момчетата, притекли се на помощ на моториста, който катастрофира вчера следобед на един от изходите на Пловдив. 

В първите минути след зверското меле на пътен надлез “Бенковски", при което загина моторист, нито един автомобил не спрял да помогне на шофьорите. Служители на охранителна фирма „Трафик СОТ” били първите, които спрели до смачкания “Фолксваген” и мотоциклет “Хонда” и помогнали да извадят моториста, който бил изхвърчал на 30 метра от мястото. 

Момчетата се обадили на телефон 112. Операторът така и не успял да разбере къде е мястото на катастрофата. Разговорът продължил 7 минути, а първата линейка дошла твърде късно.

Медиците само констатирали смъртта на моториста. 45-годишният водач на лекия автомобил е откаран в болница, след като приятели на жертвата искали да го линчуват. В същото време искри от катастрофата запалиха пожар в района, а движението по шосето беше ограничено.

Целия разказ на младежите - вижте във видеото на TrafficNews.bg тук: 

Още за инцидента ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg