Два от най-противоречивите фестивала в Пловдив – „Оne architecture week” и “One design week” няма да се състоят тази година, обявиха от фондация „ЕДНО” във Фейсбук страницата си. Фестивалите организирани от Асен Асенов обявиха нулева година, след като екипът на фондацията е взел решение те да не се състоят. Оттам уточняват, че нулевата година засяга само текущата.  За сметка на това екипът на Асенов ще се концентрира върху третия си фестивал  - „One Dance Week”, който ще се проведе между 22 септември и 22 октомври.

Интересна подробност е, че единствено седмицата за танци не получи общинско финансиране в тазгодишния Културен календар.

През последните години трите фестивала за архитектура, дизайн и танци бяха най-добре субсидираните културни събития под тепетата. Срещу Асен Асенов, който е директор на платформата, въставаха голяма част от пловдивските творци. Миналата година той взе 290 000 лева от Общината, а тази година финансирането му 113 000 лева за двете седмици за дизайн и архитектура.

При това стечения на обстоятелствата средствата от 113 000 лева ще бъдат разпределени към други фестивали.