Мария Лалева гостува утре вечер в литературен клуб  "SPIRT&SPIRIT" в  "Петното".  Тя ще представи двете си стихосбирки "Личен архив" и "Не съм ви ближна", ще говори за предстоящия си роман "Живот в скалите" и за филма "Роза Дамасцена". 

Това е първата среща на автора с пловдивска публика. "Роза Дaмасцена" е филм за българската мечта!, така режисьорът Тодор Анастасов представи най-новата продукция, чиито снимки приключиха тези дни в Казанлък.

Сюжетът на лентата е създаден по истинска история, преплетена с легенда. Филмът проследява пътя на едно обикновено момче, родено и израсло в Долината на розите през 60-те години на миналия век, до наши дни.

Личната история на главния герой Течо е историята на България през последните 50 години. Сценарист на "Роза Дaмасцена" е поетесата и писателка Мария Лалева.

В продължение на час и половина зрителят ще премине през четири стихии на човешкия живот: от мечтата за малкия рай в любимото място на розите, през сблъсъка с демагогията и лъжата до утаяването на болката и решението да реализираш мечтата си, но не другаде, а в България, споделя Лалева, за която това е първи игрален филм и като продуцент, пише БНТ.